Efter första sommaren i Visby

Det är dags för en sammanfattning från vårt projekt på Gotland. En supersummering från sommaren och några ord om vad som händer inför sommaren på strandängarna på Snäck Campings område.

Vi tog över driften i april i år, kanske inte bästa timingen, men vi är ändå nöjda med vad vi lyckades göra. Vi har hunnit lyfta standard och service på vår servering och camping. Vi har lärt oss att ta hand om strand, badpir och området i allmänhet. Vi har hunnit prata med alla grannar som bor nära oss, och vi har fått så många fantastiska möten med er som besöker oss. Roligast har varit att höra om några utav era minnen hela vägen tillbaka till 30talet! Och om hur ni reagerat på det lilla vi var klara att presentera när vi mött er.

Vi hade en fantastisk personal under säsongen. Unga, fantastiska och kreativa personer som ansträngt sig långt utöver vad man kan förvänta sig. De har levererade sommaren en allt bättre service i en ny verksamhet som både planerats i blixtfart och ovetandes om hur Corona skulle påverka. Vi hoppas att ni som varit på plats har fått möta någon av dem.

Just nu förbereder vi ett antal byggprojekt inför sommaren, planerar visst markjobb och har börjat förbereda för restaurang, bad och camping i sommar.
Om ni har frågor eller vill bidra med era tips och idéer så tar vi tacksamt emot dem, det går bra att kommentera här eller emaila någon av oss. Det går

Strandäng – återställande steg 1.

I en inte allt för avlägsen framtid kommer vi att återställa den naturliga markplaneringen efter såren som blev efter villavagnarna nere vid havet. Vår målsättning är att skapa en inkluderande by utav tält i olika format och service som smälter in naturligt här, och det börjar med att ta bort asfalt, grusade fyrkanter och lyktstolpar för att ge plats för naturen. Men vi har inte kapacitet för att göra detta på en gång.

Nu börjar vi istället med att rätta till de nedersta sista ca 10 meterna som steg 1. Vi har redan börjat, och under vintern tar vi bort asfalten längst ner. Kvar blir en förlängning utav stranden upp mot Snäck campings mark.

Trähusbyn Skogsnyckel

Vårt första permanenta byggprojekt för att semestra med gott samvete inom Sverige går ut till försäljning under julhelgen. Det är en trähusby med 22 hus och kommer ligga på den övre delen utav Snäck Camping.

Vi bygger i massivt trä och med stor fokus på miljön, både för att ge den plats och för att bevara den med kloka tekniska lösningar. Vi räknar med byggstart i vår, och att det är klart efter sommaren. Ni får gärna se bilder och läsa mer om detta på www.snackvisby.se